همزمان با آغاز معاملات مسکن در اردیبهشت ماه و آغاز فعالیت مجدد بنگاههای مشاوران املاک که ماههای اسفند ۹۸ و فروردین ۹۹ به دلیل کرونا، کسب و کار خود را متوقف کرده بودند، در ماههای اردیبهشت و نیمه نخست خرداد، بازار مسکن با انباشت تقاضا روبه رو شد و این موضوع، افزایش استقبال از دریافت وام مسکن و رشد قیمت اوراق گواهی حق تقدم تا حدود ۸۸ هزار تومان در بازه ۴۵ روزه را به دنبال داشت.
به گزارش مجله دلتا با این حال روند نزولی قیمت اوراق گواهی حق تقدم با اقداماتی از قبیل تمدید اعتبار تعدادی از برگههای تاریخ منقضی شده از سوی بانک عامل بخش مسکن و نیز افزایش عرضه سایر برگهها از سوی دارندگان اوراق تسهیلات مسکن با تصور ثابت ماندن قیمتهای کانال ۸۰ هزار تومانی این اوراق، در ۲ هفته اخیر آغاز شد و سبب شد تابلوی اوراق تسهیلات مسکن در دو هفته گذشته قرمزپوش بوده و همه نمادهای زیرمجموعه تسه، تقریبا هر روز کف دامنه نوسان (منفی ۵ درصد) را ثبت کردند.
همین موضوع موجب شده تا در معاملات چهارشنبه ۲۸ خرداد اوراق تسهیلات مسکن، میانگین قیمت هر برگه در بازه ۵۵ تا ۵۶ هزار تومان در نوسان باشد. چند نماد محدود نیز تا ۵۴ هزار تومان در حال فروش هستند و تعدادی از نمادهای معاملاتی تسه هم به ۵۷ هزار تومان قیمت گذاری شده اند.
حجم برگههای عرضه شده نیز در این دو هفته به شدت افزایش یافته و روزانه بین ۷۰ تا ۱۶۰ هزار برگه تنها برای تسه ۹۹۰۲ (اوراق تسهیلات مسکن صادره در اردیبهشت امسال) رد و بدل میشد. در سایر نمادهای تسه نیز میزان عرضه اوراق در نیمه دوم خرداد ماه از میانگین فروش روزانه اوراق تسهیلات مسکن در زمستان سال گذشته، همواره بیشتر بوده است. در معاملات روز چهارشنبه ۲۸ خردادماه حدود ۸۰ هزار برگه تسه ۹۹۰۲ به فروش رسید و تسه ۹۸۱۰ (اوراق تسهیلات مسکن صادره در دی ماه سال قبل) با ۲۰ هزار برگه، تسه ۹۸۱۲ (اوراق تسهیلات مسکن صادره در اسفند سال قبل) با ۱۰ هزار برگه و تسه ۹۹۰۱ (اوراق تسهیلات مسکن صادره در فروردین امسال) با حدود ۷ هزار برگه جز پُرفروشترینها بودند.
با این کاهش قیمت اوراق تسهیلات مسکن، هزینه دریافت وام خرید مسکن هم کاهش یافته است؛ به گونهای که هماکنون هزینه دریافت وام مسکن زوجین تهرانی (۲۴۰ میلیون تومان) که نیازمند خرید ۴۸۰ برگه از سوی متقاضی دریافت این تسهیلات است، با احتساب میانگین قیمت هر برگه ۵۵ هزار تومان، به ۲۶ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان کاهش یافته است؛ این در حالی است که در اردیبهشت و نیمه نخست خرداد امسال، هزینه دریافت این تسهیلات تا حدود ۴۰ میلیون تومان هم رسیده بود.
پیشنهاد مطالعه: برای آگاهی از آخرین گزارش های ملکی “مالیات خانههای خالی، مسکن را ارزان میکند؟” را مطالعه کنید.